Friday, October 12, 2018

Fazele de creștere ale părului!



Tratamentul de epilare progresiv definitivă este pentru cei care au răbdare si care înțeleg mecanismul distrugerii treptate a foliculilor. Ședințele de epilare sunt programate conform unui algoritm ce respectă fiziologia creșterii firelor de păr . 
Niciodată nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute, din toți foliculii. Firele de păr cresc după un "program" ce comportă 3 faze: de creștere , de stagnare și de regresie ( denumirile medicale sunt anagen, catagen și respectiv telogen ). 

Faza ANAGEN sau creşterea părului,este cea mai lungă fază a ciclului folicular. Ciclul de viaţă al foliculului variază totuşi larg de la o persoană la alta şi de la o zonă la alta.

Faza CATAGEN este un moment delicat.
Ea începe când faza ANAGEN se încheie,adică în momentul când divizarea celulelor matrice (formatoare) se termină datorită întreruperii activităţii de glicolizare (hrănire) a acestora. Celulele matrice (formatoare) mor astfel. Când începe faza CATAGEN, bulbul este încreţiţ şi are tendinţa de retragere şi să lase papila dermică descoperită. Părul existent se retrage mutându-se în partea superioară şi activitatea de formare a pigmenţilor se opreşte.Acesta este motivul pentru care partea finală a firului de păr este albă.
Când rădăcina ajunge în punctul de inserţie (prindere) a muşchiului care ridică părul,acesta (bulbul) intră în faza TELOGEN. În bulb mai rămîne totuşi o zonă mică numită embrionul părului. 

Faza TELOGEN este faza finală în timpul căreia părul este încă folicul, dar activităţile vitale ale acestuia sunt complet oprite.
Faza finală a TELOGEN-lui se numeşte EXOGEN.În această faza părul moare şi cade singur urmând să fie înlocuit de un nou fir.
Tratamentul de fotoepilare este util și eficient numai în faza în care firele de păr există în teaca lor, acesta fiind momentul în care căldura produsă este condusă de către fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. În oricare din celelalte doua faze, tratamentul nu își realizează scopul - acela de distrugere a rădăcinilor , din cauză că firul de păr nu comunică direct cu rădăcina . Iată de ce ședințele urmează această ciclicitate și se repetă : pentru a reuși să "prindem" în faza de creștere firele de păr. 


📲 0745.807.871
📌 Str. Rezervelor 58A / Chiajna / Militari Residence / Ilfov
📍 În incinta “Studio G” / Bloc “Mega Image”
💠 Vis-a-Vis de “La Strada Mall”.
🚌 RATB 138 & 178
⚛️ www.EpilareLaserMilitariResidence.ro
➡️ www.facebook.com/EpilareLaserMilitariResidence
➡️ www.instagram.com/EpilareLaserMilitariResidence


#EpilareLaser #EpilareDefinitiva #Electroliza #Epilare #SalonMilitariResidence #PerfectionBeautyClub #Beauty #Cosmetica #FlashXpress #Laser #EpilareAxila #EpilatInghinal #EpilarePicioare #Foliculita #Diode #HairRemoval #LaserHairRemoval #LaserDiode #EpilareBucuresti #EpilareIlfov #MilitariResidence #Chiajna #Rezervelor #Tineretului

No comments:

Post a Comment